Het verhaal van Maël

Haar de KEMPEN notebook wordt een bonte verzameling van gezichten - van de Amsterdamse poedel tot de überchique man-met-bolhoed in Praag.

Bam, geen herexamens! Een lange, zorgeloze zomervakantie wenkt voor Maël. Voor ze zich op de arbeidsmarkt stort, wil ze Europa zien. Liefst alles. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Maar ze gaat het alleszins proberen.

Op de trein richting Amsterdam slaat ze haar notebook voor het eerst open. ‘Dag 1 - Brussel - Amsterdam’ schrijft ze in dikke blokletters bovenaan de bladzijde. Ze laat wat plaats open voor haar treinticket - en begint te schrijven. Over hoe extreem exciting alles is. En of ze haar familie gaat missen. Tegenover haar zit een dame met de schattigste poedel ever. Om de tijd te doden schetst Maël de poedel in haar notebook. Haar eerste reisgenoot.

Van Amsterdam gaat het naar Denemarken - en steeds verder richting het noorden. Hoe langer ze weg is, hoe meer ze wil bijhouden. De verhalen die haar Deense roomies vertellen, maar ook de vreemde geluiden rond haar tent tijdens het wildkamperen. Schrijven brengt haar dan tot rust. Net als haar nieuwe favoriete woord: Forelsket - Noors voor de euforie die je voelt als je verliefd wordt op iemand. Maar voor verliefdheid heeft Maël geen tijd (al zou dat in Griekenland plots veranderen).

Haar de KEMPEN notebook wordt een bonte verzameling van gezichten

Halfweg de zomer - op de boot tussen Helsinki en Talinn - begint haar reis naar het zuiden. Hiken in de regen maakt plaats voor terrasjes in de zon. Ze ontmoet de coolste mensen, allemaal met ontroerende verhalen - ok, of soms ook heel grappige. Zal ze alles wel kunnen navertellen thuis? Tuurlijk, want ze heeft het opgeschreven. Daarvoor zijn die vele uren in de trein ideaal: schetsen blijkt het perfecte treintijdverdrijf. Haar de KEMPEN notebook wordt een bonte verzameling van gezichten - van de Amsterdamse poedel tot de überchique man-met-bolhoed in Praag. Elk gezicht een verhaal, elk verhaal een bladzijde. En treintickets, heel veel treintickets.

Drie maanden lijkt een eeuwigheid, tot ze bijna voorbij zijn. Griekenland - één Griek in het bijzonder - wint haar hart. Ze blijft er tot ze écht naar huis moet. Op de laatste bladzijde van haar notebook schrijft ze niets meer. Die is gereserveerd voor een ellenlang voorlopig afscheid en duizendmaal s’agapó.

LIMITLESS

Large, Blanco

Maël gebruikt LIMITLESS Large omdat ze droomt van staalblauwe horizonten. Om te kunnen dromen en schetsen gaat ze voor grote blanco pagina’s.

Vind een verdeler in je buurt

De KEMPEN
in verhalen

Leve het notitieboek. Dat bewijzen de verhalen van onze de KEMPEN ambassadeurs.