Een krabbel werd een plan.

Het verhaal van de KEMPEN ...

Nieuw notitieboek? staat ergens tussen onze andere wilde ideeën, forget-me-nots en boodschappenlijstjes in ons… notitieboek.

Wat genoteerd staat, bestaat. Kan groeien. Dus ook ons nieuw-notitieboekplan. In een wereld waarin alles in digitale mapjes, wolken en drives wordt weggemoffeld, houden wij van de tastbaarheid van woorden op papier. Want daar staat het: nieuw notitieboek. Een krabbel werd een plan.

Notitieboeken zijn er voor iedereen. Voor de schetsers en de schrijvers. Voor de vertellers en de planners, de long time believers en de notebook-virgins. Het is je leven in zakformaat. Je moestuin heeft geen boodschap aan Excel, maar zo’n notitieboek – inclusief aardevlekken? Perfect. Instagram is geen reisdagboek – een notitieboek is dat wel: schets, kleef, schrijf, bewaar, onthoud, en herbeleef je mooiste reismomenten. Experimenteer je graag in de keuken? Jouw notitieboek is nu al een familie-erfstuk. En die eerste woordjes van je baby? Bladzijde 34 van je notitie- babydagboek.

Rond ons eigen nieuw notitieboek kwamen trefwoorden: traditie, expertise, toekomst, inspiratie. We wilden een notitieboek dat de geschiedenis van Brepols in druk- en bindtechnieken combineert, en tegelijk fris en tijdloos is. Een notitieboek dat uitnodigt tot schrijven en tekenen. Tot vastpakken en bewaren. Kleur? Lint? Iets met marmerpapier? En de laatste krabbel? Onze naam: de KEMPEN. Naar onze grond, de geschiedenis van Brepols. De bodem waaruit onze ideeën groeien.

... begint bij BREPOLS

Brepols, dat zijn die van de agenda’s. Meer nog: de enige producent ervan in de Benelux en dus ook marktleider. En ook in Frankrijk, Zwitserland en een aantal Afrikaanse landen worden afspraken genoteerd in een Brepols-agenda.

Daarnaast kunnen drukkers die drukwerk willen binden en afwerken ook terecht in onze onafhankelijke boekbinderij – terug naar de oorsprong van Brepols.

We schrijven 1796. Philippus Jacobus Brepols – drukkersleerling in Leuven – verhuist naar Turnhout. Hij wordt er stadsdrukker en groeit uit tot de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Belgische grafische industrie. In de 19e eeuw wordt Brepols drukwerk verspreid over meer dan honderd landen.

Een boek blijft een boek. Maar boekdruktrends veranderen: van missalen tot marmerpapier, van hard- naar softcover (en weer terug) en van flinterdun bijbelpapier tot milieuvriendelijk FSC-papier. Sinds 1796 jaar zag Brepols het allemaal komen – en soms weer gaan.

Dat drukke drukkersverleden ligt al even achter ons. Maar Brepols - en dus ook de KEMPEN - wordt nog altijd in Turnhout geproduceerd. Onze liefde voor papier zie je in al onze producten.

Ontdek de volledige collectie