Het verhaal van Alex

Nu nog gaat Alex’ notitieboekje overal mee - van etentjes bij collega’s tot zijn eigen nachtkastje. Je weet nooit dat je midden in de nacht een briljante combinatie met Berloumi en snijbiet bedenkt, right?

‘Perfect’ is hét keyword in het restaurant van Alex. De bediening moet perfect zijn, net als de timing en afwerking van de borden. En als de gasten het eten minder dan perfect vonden, dan is er iets misgelopen. Voor chef Alex is perfection key - hoe haalt hij anders ooit zijn eerste Michelinster binnen?

Het restaurant opent om 19u, stipt. De eerste gasten sijpelen binnen - the place is fully booked. Alex kickt op de snelheid van de service, op de complimenten die de obers richting keuken roepen, de spanning wanneer de avond op haar drukst draait. Maar hij zou dit niet kunnen zonder zijn meticuleuze voorbereiding. Sommigen noemen hem een extreem pietje-precies, voor Alex is het the only way to the top.

Eten is al sinds zijn jeugd een obsessie. Als puber had Alex al een boekje met daarin elk gerecht dat hij ooit met zijn ouders - ook foodies - at op restaurant. Hij bedacht er zelfs zijn eigen sterrensysteem voor. Nu nog gaat Alex’ notitieboekje overal mee - van etentjes bij collega’s tot zijn eigen nachtkastje. Je weet nooit dat je midden in de nacht een briljante combinatie met Berloumi en snijbiet bedenkt, right?

ooit wordt dit een kookboek

Meestal slaapt Alex uit na een lange shift. Maar niet in de laatste week van de maand. Dan kan hij zich pas écht laten gaan: tijd om een nieuw menu te ontwikkelen. Alex werkt alleen met lokale seizoensproducten, dus om 7u vind je hem al op de boerenmarkt voor verse groenten, kruiden, vlees en vis. Met zijn ‘vangst’ kruipt hij dan uren in zijn keuken om zijn nieuwe recepten uit te werken. Tot ze… perfect zijn. Eens ze op punt staan, noteert hij alles - echt élk detail - in zijn de KEMPEN notitieboekje. Ingrediënten links, werkschema rechts en vooraan een polaroid van het eindresultaat. Het is Alex’ verzameld werk én de leidraad voor zijn souschefs. Heeft een klant een opmerking op een gerecht? Dan krabbelt Alex die feedback meteen neer. Dat zijn notitieboekje ondertussen vol beduimelde bladzijden en tomatensausvlekken zit, is het beste bewijs dat zijn systeem werkt. En hey, ooit wordt dit een kookboek, dan nemen ze de spetters er maar bij.

ATLAS

Pocket, Gelijnd

Alex gebruikt ATLAS Pocket omdat hij houdt van het no-nonsense bruine kleur. Omdat zijn keukenwerkblad al vol genoeg ligt, gebruikt hij de pocketversie.

Vind een verdeler in je buurt

De KEMPEN
in verhalen

Leve het notitieboek. Dat bewijzen de verhalen van onze de KEMPEN ambassadeurs.